Kulturskolens projekter

I Rebild Kulturskole laver vi, ved siden af den ugentlige undervisning, vi mange forskellige projekter i vores tre afdelinger: Musik, Dans og Kunst.
Nogle projekter laver vi selv, andre i samarbejde med andre institutioner. Du er velkommen til at kontakte os og høre nærmere om muligheden for at vi kan lave et projekt sammen.

Herunder ses et bredt udpluk af projekter vi har haft i Kulturskolen


Lærernes projektuge 11 2019 - MatchUP koncerter på skolerne

 


DM i tegning - on tour 2019
 

 
 


Kordag19
  

  
 


Lærernes Projektuge 2018 - Anderledes undervisningsmetoder.

  

 


Sommerbilledskole 2018 - Aktiv ferie

     

Sted:
Kultusstationens i Skørping


Talentklassens Koncerttur 2018


Julebal 2017


Gammeldaws Juletræsfest 2017


Oplevelsesteater - ”2.KRIG” - at være barn under en krig.


Rebild Kulturskole og op mod 50 børn og unge opfører oplevelsesteater med forestillingen ”2.KRIG” 
på Kulturstationen i Skørp
ing lørdag den 6. maj kl. 11:00

Det bliver et spektakulært show med storslået musik, dans og drama – når op mod 50 af kulturskolens musik-, danse-, og billedkunst elever opfører forestillingen ”2.KRIG”. 

Hele teatersalen på Kulturstationen er på dagen opbygget som en stor kulisse der underbygger stemningen af krigszone, hvori publikum må finde siddepladser - alt sammen for at give en totaloplevelse af forestillingen.

De medvirkende børn og unge som i deres fritid går til musik, dans og billedkunst i Rebild kulturskole, kommer alle fra 4.-8. klasse på Skørping skole, og har som et led i et større emnearbejde omkring 2. verdenskrig fået mulighed for at medvirke i denne opsætning af forestillingen ”2.KRIG”.

Forestillingen bliver til via en uges intens arbejde, hvor Kulturskolens elever og flere af Kulturskolens lærere i løbet ugen sammen arbejder koncentreret med kulisser, musik, drama og performance. 

Forestillingen ”2.KRIG” er en fri fortolkning af lokalhistoriske begivenheder under 2. verdenskrig. 
Forestillingen er skabt ud fra sange og tekster som Peter Borup, der til daglig er lærer på Skørping skole, har skrevet. Kulturskolens elever og lærer laver en nyfortolkning af disse sange, og sætter i forestillingen fokus på, hvordan det er at være barn under en krig.

Projektet er en del af et større tværgående projekt mellem museer, lokalmiljøet, Rebild Kulturskole og Skørping skole om formidlingen af lokalhistorie fra 2. verdenskrig. Rebild Kulturskole har med udgangspunkt i dette historiske materiale arbejdet med det kunstneriske udtryk og de følelser, som krigens rædsler kan frembringe blandt børn.

Fakta:
Komponist: Peter Borup
Instruktør og fortolker: Lars Krebs Jensen
Musikalsk Arrangement: Martin Bruun-Jensen, Thomas Gabel, Morten Fabricius, Lili Olesen og Morten Lønborg Friis.
Kulisser: Rebild Produktionsskoles træværksted